Jobbintervjucase Amnesty International

Hei dere! For dette blogginnlegget har vi fått i oppgave å besvare et jobbintervjucase i forhold til en stilling som Markedsføringsspesialist hos Amnesty International Norge. 

black and green street signage
Foto

Sosiale kanaler og kundereisen

Amnesty International er en internasjonal bevegelse som arbeider for å fremme de universelle menneskerettighetene slik de er definert oi FNs menneskerettighetsærklæring g andre internasjonale avtaler. Amnesty International skal være upartisk og uavhengig av enhver regjering, politisk overbevisning eller religiøs tro, og organisasjonen tar ikke mot statlig støtte fra noe land. Amnesty ble tildelt nobels fredspris i 1977.

Amnesty finner du på en rekke ulike sosiale medier plattformer. De befinner seg på for eksempel Facebook, Instagram og Twitter. De benytter seg av disse plattformene for å spre sitt budskap og deres viktige saker. De ønsker å skape engasjement og skape en større følgerbase.

Amnesty sin kundereise dreier seg om menneske rettighetene. Budskapet deres er at alle mennesker er født med de samme rettighetene og har rett til å beholde dem livet ut.

Den norske avdelingen av Amnesty International ble opprettet allerede i 1964. Bevegelsen vokste raskt og fikk etter hvert anseelse som en viktig aktør og samtalepartner for offentlige myndigheter i nasjonale og internasjonale menneskerettighetsspørsmål. For å bevare sin uavhengighet i forhold til politiske aktører besluttet Amnesty International Norge i 1980 å avstå fra statsstøtte; det samme prinsippet ble knesatt i den internasjonale bevegelsen samme år.

Amnesty International Norge har vært tildelt NRKs humanitære innsamlingsaksjon,  TV aksjonen tre ganger – i 1984, 1999 og 2012. Amnesty har (2018) rundt 100 000 medlemmer og aktivister i Norge. Den norske avdelingen har hovedkontor i Oslo med 35 fast ansatte, samt en rekke frivillige ververe og praktikanter. I tillegg har de regionkontorer i Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Generalsekretær (fra 2007) er John Peder Egenæs. (Kilde)

Kundereisen til Amnesty handler om å gjøre verden til et tryggere sted for oss alle. De benytter seg av for eksempel Instagram og Facebook for å dele nye saker de har.

Google Analytics

Google Analytics vil være et bra verktøy for måling og analyse av Amnesty. Ved hjelp av Google Analytics kan man enkelt se hvilke kampanjer som har vært mest effektive. Det viser også hva brukere trykker seg inn på og når de forlater nettstedet. Dette gjør at Amnesty kan forbedre kampanjene sine slik at de får flere klikk og besøkende på deres plattformer.

Det er viktig å analysere arbeidet sitt og se på hva som er mest effektivt. Dette gjør at man ikke bruker unødvendig tid og ressurser.

person holding black android smartphone
Foto

SEO

For å gjøre Amnesty mer synlig på google er det være smart å jobbe med søkeoptimalisering, kalt SEO. Det står for Search Engine Optimazation. Hele poenget med dette er at Amnesty skal komme opp først når noen søker dem opp inne på Google. For å oppnå dette trenger Amnesty å jobbe med søkeord.

SEO gjør det lette for forbrukere å søke opp en bedrift. Søkeord for Amnesty bær derfor være det kunden assosiaerer med bedriften. Kanskje dem ikke husker bedriften sitt navn, men husker hva de jobber med. Dersom de søker opp noe av dette kan Amnesty komme opp som første link på Google.

Skjermbilde fra Google

Litteraturliste

snl.no/Amnesty_International

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *