Kom i gang med Google Analytics

Hei igjen! Da har vi startet på fjerde del i dette faget. I dag skal jeg skrive et «How to» – innlegg for google Analytics. Som jeg skrev i et tidligere innlegg har vi nylig laget en nettbutikk. Da vi gjorde dette tok vi også i bruk google Analytics og Google Tag Manager som verktøy for å analysere besøket på nettsiden vår. Så i dette innlegget skal jeg vise dere litt nærmere hvordan google Analytics kan brukes.

Hva er google Analytics?

Google Analytics (forkortet GA) er en gratistjeneste fra google som generer detaljert statistikk om besøkende til en nettside Tjenesten er hovedsakelig rettet mot markedsførere i motsetning til webmastere og teknologer som nettanalyseindustrien i utgangspunktet var rettet mot. (GA)

Ønsker du å opprette en google analytics konto kan du gjøre det her. Det tar ikke lang tid før du kan sette i gang. Du setter opp hvilket område du er i og setter deretter en sporingskode på den nettsiden du ønsker at skal bli overvåket. Etter det vil kontoen være klar for å hente analyser fra nettsiden. Her er en enkel oppskrift på hvordan du kan opprette din egen konto.

  1. Opprett Google Analytics konto
  2. Gå til Google.com/analytics
  3. Velg «start gratis»
  4. Sett opp et område i kontoen din
  5. Sett opp en rapporteringsvisning av nettsiden din
  6. Legg til sporingskode på nettsiden
  7. Nå er du klar!

Du kan også ta en titt på denne videoen

Når du blir flinkere til å bruke Google Analytics kan du også forbedre nettbutikken din. Du har oversikt over når forbrukere besøker nettsiden og hvordan de kommer seg inn der. Du kan også ha oversikt over når de forlater nettsiden. Dette er informasjon som forteller oss ganske mye. Finner kanskje ikke forbrukeren det de ser etter på nettsiden? med informasjon som dette kan vi som markedsførere forbedre nettsiden vår og rette oss etter data vi får fra våre kunder.

Google Analytics Acquisition Overview
Foto

Når vi lagde oss en nettbutikk var Google Analytics et hjelpende verktøy. Her kan vi se når på dagen folk klikker seg inn på nettbutikken, hvor lenge de er inne og når de går ut. Med denne informasjonen kan vi også kartlegge brukervennligheten og gjerne gjøre endringer dersom vi ser at det trengs.

Jeg visste selv ingenting om Google Analytics før kursstart. Nå har jeg både opprettet egen bruker og tatt i bruk det sammen med min egen nettside. Dette verktøyet er helt genialt når det kommer til å ha oversikt over kundebasen sin. Det er absolutt noe jeg kommer til å ta med meg videre og bruke for å holde oversikt over trafikken på nettsiden jeg lagde med min gruppe og min egen blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *