Google Ads steg for steg!

Hei igjen! I dag skal jeg fortelle deg hvordan du setter opp Google ads steg for steg! Dette er kanskje noe du har hørt om de siste årene. Å reklamere og markedsføre seg på nett er blitt mer og mer vanlig med årene.

AdWords er Google sitt annonsesystem, der hvem som helst kan gå inn og by på annonseplass koblet til spesifikke søkeord. Med Google AdWords kan annonsører nå personer som aktivt søker etter deres produkter eller tjenester.

Google AdWords annonser er også referert til som en sponset lenke. AdWords annonsen vises som en sponset lenke i høyremargen av søkeresultatet på Google. Annonser som er vurdert som spesielt relevante, kan også vises i en ramme over søkeresultatet. Tekstannonsene i Google AdWords består av en overskrift med en hyperlink på maksimalt 25 tegn, to linjer med beskrivende tekst på maksimalt 35 tegn hver, samt en linje med adressen til annonsørens internett side.

Google AdWords er basert på en PPC-modell, dvs. Pay-Per-Click. På Google AdWords betaler annonsøren kun hvis noen klikker på annonsen, og ikke når annonsen vises. Rangeringen av annonser blir avgjort av flere elementer – blant annet hvor mye annsonsøren er villig til å betale per klikk, historisk klikkrate, samt kvaliteten og relevansen av annonsen. AdWords er Googles hovedinntektskilde og står for over 70 % av selskapets totalinntekter. (Kilde)

Her kommer det steg for steg hvordan du kan sette opp Google Ads.

  1. Opprett en konto

Det første du må gjøre er å enten logge inn, eller opprette en konto i Google Ads.

2. Bestem hva målet med kontoen er

Her får du tre ulike valg, du velger da det som er ditt mål.

3. Finn ditt bedriftsnavn

Her skal du legge inn navn for nettstedet du skal lage en kampanje for.

4. Skriv inn adressen til din nettside

Her skal du legge inn URL koden til din nettside, det er hit man kommer dersom man trykker på kampanjen. Om du for eksempel lager en kampanje for et spesifikt produkt, bør du legge ved link direkte til dette produktet.

5. Godkjenn siden

Få en oversikt på hvordan det ser ut dersom noen klikker seg inn på kampanjen din.

6. Opprett annonsen

Her fyller du inn tekstboksene. Dersom du er usikker på hva du kan fylle boksene med kan du følge Google Ads sine tips her

7. Nøkkelord

Sett inn noen gode og relevante nøkkelord. Dette er ord som kan hjelpe kunden din til å finne frem til akkurat din nettside!

8. Registerer georgafisk område

Her burde du legge inn det området bedriften din befinner seg i. Dersom du for eksempel driver med leveranse kan du oppgi et større område.

9. bestem deg for budsjett

På dette steget skal du bestemme deg for budsjett. Du kan velge om du vil benytte deg av noen av alternativene som kommer opp eller om du vil lage ditt eget budsjett.

10. Se over kampanjen din

Se over kampanjen din og sjekk at alt stemmer før du går videre.

11. Fyll inn betalingsinformasjon

Du har nå kommet til siste steg! her skal du fylle inn din betalingsinformasjon. Du kan også velge å få tilsendt resultater av kampanjen slik at du kan følge med.

Etter at du har fyllt inn all nødvendig informasjon trykker du *send*

Og vipps så har du satt opp en Google Ads konto! Dette vil bidra med å gi nettstedet ditt mer trafikk og du kan lettere skaffe deg nye kunder. Det hjelper deg også med å holde oversikt over hvordan kampanjen går.

Litteraturliste:

https://no.wikipedia.org/wiki/AdWords

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *