2021 sine beste digitale medier!

Hei og velkommen tilbake til min blogg. I dag skal jeg skrive et innlegg som handler om hvilke medier man bør benytte seg av i år for å ha best utbytte av markedsføringen sin. Jeg kommer til å trekke inn plattformene Instagram og Facebook, som er to av de plattformene jeg mener blir brukt mest i år.

Sosiale platformer

Sosiale medier er nettsider og apper som tilrettelegger for å skape og dele innhold, og å delta i sosiale nettverk. Facebook er det mest vanlige sosiale mediet, både i Norge og internasjonalt, men også  Twitter, Instagram og Snapchat er mye brukt. Sosiale medier har endret måten vi kommuniserer på, både i hverdagen og i jobbsammenheng. Sosiale medier brukes av privatpersoner til å kommunisere med andre brukere, men de brukes også til nyhetsformidling, markedsføring, politiske ytringer og offentlig informasjon.

turned on gold iphone 6
Foto

Sentrale kjennetegn ved sosiale medier er at de eies av globale aktører, og brukes på tvers av landegrenser, samt at de finansieres gjennom algoritmestyr reklame. Videre er et typisk trekk ved sosiale medier blandingen mellom det private og det offentlige. Enkeltpersoner kan bruke sosiale medier til å kommunisere med et større publikum, og i motsetning til i redaksjonelle medier kan brukerne selv bestemme hva de vil publisere. (SNL)

Instagram

Instagram er en gratis foto-delingstjeneste og sosialt nettverk som ble lansert i 2010. Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta et bilde, legge til enkle effekter, og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det sosiale nettverket. Per 2020 har Instagram over 1 milliard registrerte brukere. I Norge har 2,5 millioner mennesker brukerprofil på Instagram. Brukere kan også dele 60 sekunder. lange videoklipp. Man kan bruke mobilkamera, eller bruke ferdige videoer og redigere dem til 60 sekunder lange klipp.

Dette er en app de fleste kjenner til og som mange bruker daglig. Siden det er såpass mange brukere på Instagram er dette en god plattform for bedrifter å etablere seg på. her kan de lage en egen bedriftsbruker, poste bilder av produkter og enkelt skape kjennskap for forbrukere. Instagram er en enkel app/nettside å bruke og man kan enkelt oppsøke nye profiler. På denne måten vil man ikke bare nå ut til eksisterende kunder, men også nye potensielle kunder.

blue and red square logo
Foto

Facebook

Facebook er et sosialt nettverk som ble registrert i USA. Det er et nettsamfunn der brukeren oppretter sin egen profil og kan der skrive om seg selv, legge ut bilder og snakke med andre. Brukere kan oppgi relasjoner til andre brukere, utveksle private og offentlige meldinger og knytte seg til forskjellige typer grupper. Nettsamfunnet har flere enn 1,7 milliarder aktive brukere hver måned på verdensbasis (juni 2016). I juni 2011 ble Facebook det første nettstedet på Internett med mer en billion sidevisninger i måneden. (kilde)

Det fine med Facebook er at det brukes mer av eldre mennesker. Så dersom dette er en målgruppe du ønsker å treffe kan Facebook være en god plattform for din bedrift å etablere seg på. Med Instagram og Facebook sammen kan du nå ut til en bred målgruppe. Ønsker du å sikte lavere når det kommer til målgruppe ville jeg også anbefalt Snapchat og TikTok.

Litteratuliste:

snl.no/sosiale_medier

unsplash.com/photos/6lcT2kRPvnI

no.wikipedia.org/wiki/Facebook

unsplash.com/photos/71Qk8ODIBko

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *