Prosessen med å skape en nettbutikk

Vi har fått i oppgave om å skrive et refleksjonsnotat knyttet til eksamen i e-varehandel. Det første jeg tenkte da vi skulle få muligheten til å lage en nettbutikk og drifte denne var at dette kommer til å bli veldig spennende. Jeg har aldri gjort noe lignende før og gledet meg til å sette i gang. Jeg og min eksamensgruppe møttes mye på zoom til å starte med. Vi fant fort ut at vi ville lage en nettbutikk for et familiemedlem av hun ene på gruppa da dette var en eksisterende virksomhet. Videre planla vi at vi alle skulle møtes og reise ned til Sandefjord hvor alle produktene oppbevarte seg på et lager. Fra før av har disse produktene blitt solgt på festivaler, stevner og via Finn.no. 

Planlegging av nettbutikk

Sortimentet deres var også overraskende stort. Da vi kom inn på lageret deres så vi alt fra ullgensere til hatter og skinnvester. Vi tenkte da at det kunne være lurt å fokusere på kun ett eller to type produkter til å begynne med. Vi landa derfor på ullgensere og ullsokker. Ganske raskt etter at vi fant ut hvilke produkter vi skulle gå for, ble vi også enige om en passende navn. Vi diskuterte ikke lenge før vi kom opp med navnet Grethes Ull. Navnet på vår nettside står i stil med navnet  til familiemedlemmet som startet denne virksomheten, og som forhåpentligvis vil drive nettbutikken når vi er ferdige med den. Videre tok vi med oss det vi ønsket å fremme på nettsiden fra lageret og tok bilder av dette ved en brygge i Sandefjord, samt et sommerhus.

assorted-color abstract painting
Foto

Produktbilder

Vi hadde med oss kamera og utstyr til å ta egne produktbilder til nettsiden. Vi var alle skeptiske i starten fordi ingen av oss er særlig vant med å stå foran kamera, men det gikk overraskende bra. Vi tok bilder iført alle ullgenserne. Vi snakket også om hva vi ønsker å få frem i bildet. Først og fremst er det genseren som skal være fokus, videre tenkte vi at vi ønsket bilder som var avslappet og sende ut en urban stemning, men likevel få frem det norske designet i norsk natur. Vi gikk gjennom alle bildene og filtrerte bort det vi ikke skulle bruke. 

Det ble mange fine bilder og vi fant hvem som passet inn på nettsiden. Vi tok også noen videosnutter og behind the scenes-bilder som vi kunne bruke til sosiale medier. For vi har også opprettet en bedriftsprofil på Instagram. Vi satte også opp OKR mål og snakket om videre strategi på sosiale medier. Instagram brukte vi  hovedsakelig for å fremme Grethesull og skape kjennskap for forbrukerne. Vi ønsket å dokumentere veien til nettbutikken, samtidig som at forbrukere har en plattform de kan gå til for å få svar på spørsmål. 

Sosiale medier

Sosiale medier har vært en viktig del av å starte vår nettbutikk. Vi ønsket å skape oss en følgebase på Instagram. Opp mot lanseringen av nettbutikken bestemte vi oss for å ha en konkurranse hvor man kunne vinne en ullgenser sammen med en venn. Det man måtte gjøre for å delta i konkurransen var å følge oss og kommentere en venn i feltet under bildet. På denne måten fikk vi flere følgere samtidig som at Grethesull ble spredt ut til nye potensielle kunder. Målet vårt var 100 følgere på Instagram før vi lanserte nettbutikken fredag 7.mai. Da denne dagen kom lå vi på ca 75 følgere, men dette tallet stiger stadig og vi håper på så mange følgere som mulig. 

På grunn av Covid-19 har jeg og eksamengruppa møttes mye på zoom fremfor på skolen. Noen dager etter vi hadde vært i Sandefjord møttes vi på biblioteket for å ta en nærmere titt på bildene, legge ut stories på Instagram og sette i gang konkurransen. Vi har gjennom hele prosessen hatt tett kontakt med familien som startet denne virksomheten. Det var viktig for oss å få informasjon om selve plaggene. Vi måtte finne ut av hva plaggene inneholdt, hvilke størrelser produktet kommer i, samt betalingsvilkår og leveringstid. Dette er informasjon vi trengte til nettbutikken og som er viktig for potensielle kunder å vite noe om. 

white and black laptop
Foto

Erfaringer og lærdom

Denne prosessen har lært meg mye. Jeg hadde forventninger om at jeg skulle få et lite innblikk i hvordan det er å sette opp en nettbutikk, men jeg sitter igjen med mer lærdom enn jeg forventet at jeg skulle ha. Det jeg ble overrasket over er hvor detaljert vi kom til å gå inn på de ulike områdene ved for eksempel betaling, faktura betaling og levering. Det ble fort mer arbeid når vi selv skulle sette i gang med å ta produktbilder, noe ikke alle på gruppa hadde erfaring med, inkludert meg selv. Vi har heldigvis hatt noen på gruppa som kan sosiale medier veldig godt, noe jeg har hatt glede av og lært mye fra. Jeg synes det er kjempespennende å høre hva andre tenker om ulike temaer når det kommer til gruppeprosjekter. Jeg liker å høre andres meninger og jeg lærer mye av å snakke om diverse dilemmaer med andre studenter, hvor vi sammen kommer fram til en løsning. 

Sett tilbake på nå synes jeg det har gått veldig fint og jeg er også veldig fornøyd med resultatet av både nettbutikken og Instagram. Jeg tror det ville vært enklere for oss dersom vi hadde muligheten til å møtes oftere på skolen, men på grunn av Covid-19 valgte vi å holde oss for det meste på zoom. Videre nå er jeg spent på hvordan nettbutikken fungerer i praksis og om nettbutikken kommer til å bli driftet videre, noe jeg selv ville anbefalt når såpass mange handler via nett fra før av, og ekstra mye nå på grunn av Covid-19,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *