Vurdering av Miinto.no

Hei igjen! I dag skal jeg vurdere en nettbutikk for dere ved hjelp av de 10 kriteriene til Inevo. I teksten vil trekke inn elementer fra markedsføringspodden til Karl Philip Lund. Med de 10 kriteriene kommer jeg til å basere vurderingen på mitt personlige inntrykk. Jeg har valg å vurdere nettsiden Miinto.no.

Miinto ble grunnlagt i 2009, og i dag er de mer enn 200 personer basert i hovedkontoret deres i København og i deres regionale kontorer i Oslo, Amsterdam og Warsaw. De selger produkter online i 12 land – Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Belgia, Italia, Tyskland, Frankrike, UK, Spania og Polen – takket være et sterkt nettverk av uavhengige motebutikker. ‬De har alle lidenskap for jobben og er stolte av å forme fremtiden til en mer bærekraftig motebransje. De drives ‪av deres sterke tro på digital makt til å ‬sette forbrukere i kontakt med lokal shopping og finne opp en ekte ‪forbrukeropplevelse i alle kanaler.‬‬‬‬‬‬‬ (Miinto).

Miinto er altså en moteplattform hvor du kan handle fra flere ulike merkevarer på en og samme nettside. Min umiddelbare tanke er at det er fint å ha alt samlet slik at forbrukeren har mindre å forholde seg til. Likevel kan det være en utfordring å ha kontroll på så mange ulike brands for aktøren og skape god nok oversikt for kundene.

1. Førsteinntrykk

Det første kriterie er førsteinntrykk. Når du møter en person for første gang danner du deg fort et inntrykk av hvordan denne personen er. Ser han ut som en til å stole på? Virker han rotete? Det samme gjelder for nettbutikken din. Er førsteinntrykket dårlig kan du regne med at kunden ikke engang gir nettbutikken din en sjanse. Et godt førsteinntrykk vil øke sannsynligheten for at kunden sjekker ut nettbutikken din, noe som vil redusere din bouncrate. Har du høy bouncerate er det mulig at førsteinntrykket dårlig.

For å avgjøre om førsteinntrykket er godt kan du sjekke om kunden kan svare på disse tre spørsmålene i løpet av 5 sekunder (Inevo)

 • Har jeg kommet til riktig sted?
 • Hva er det jeg kan gjøre her?
 • Hvorfor skal jeg gjøre det her?

Jeg trykker meg ofte inn på ulike nettbutikker, og ofte nettbutikker som selger klær og tilbehør. Når jeg trykker meg inn på Miinto.no tenker jeg først og fremst at det er en ryddig og oversiktlig startside, noe jeg setter pris på som forbruker. Jeg ser logoen øverst på venstre side, og ser at jeg har trykket meg inn på riktig nettside. Jeg ser bilder som skaper et godt visuelt inntrykk. Når det kommer til førsteinntrykk kommer Miinto godt ut av det for min de – her vil jeg se mer.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2021-04-19-kl.-13.02.58-1024x480.png

2. Synlighet

Er nettbutikken synlig? Med synlighet her menes det om den er lett å finne. Her spiller både Search Engine Optimizing (SEO) og Search Engine Marketing (SEM) inn.Man ønsker å være synlig både på nettbutikkens navn i søk, men også gjerne på produkter/kategorier nettbutikken fører.Dukker du ikke opp i et organisk søk på dine viktigste produkter burde du vurdere å ta i bruk Google Ads og se på muligheten for å synliggjøre dine produkter i Google Shopping. Ønsker du å lære mer om SEO for å rangere bedre i organisk søk så burde du lese disse om hvordan du kan forbedre din SEO.   (Inevo)

Jeg synes det er super enkelt å finne frem til nettsiden. Søker du opp Miinto på Google er det deres egen nettside som kommer opp først. Når det kommer til inne på nettbutikken synes jeg det også er enkelt å finne frem, til tross for havet av produkter. Du kan enkelt søke etter det du leter etter i søkefeltet øverst på siden. Du kan også velge kategori for hva du ser etter og lete på den måten. Måten nettbutikken er satt opp minner om flere andre nettbutikker, det er også denne måten jeg synes er enklest selv å finne fram med.

3. Brukervennlighet

Er nettbutikken din intuitivt satt opp? Tror du alle i din målgruppe ville klart å finne frem til det de er på jakt etter? En lite brukervennlig nettbutikk vil miste mange kunder tidlig i kjøpsprosessen – rett og slett fordi de ikke finner frem eller det tar for lang tid. Nå som netthandelen eksploderer på mobil er det viktig at nettbutikken er tilpasset disse enhetene.

Husk på at selv om ikke selve handelen skjer på mobilen så er det veldig sannsynlig at det gjøres research på den. Vi er også der i dag at Google vil straffe deg i søk for å ikke ha en mobiltilpasset nettside (det vil altså gå utover din synlighet). En måte å sjekke om nettbutikken din er mobilvennelig er å bruke Google sitt verktøy for å sjekke nettopp det. (Inevo)

Brukervennligheten her er også god. Jeg synes det er enkelt å finne frem til akkurat det jeg ønsker. Jeg kan trykke meg inn på salg dersom jeg ønsker det, og jeg kan filtrere på kategori, farge og pris.

Når jeg trykker på søkefeltet kommer det opp eksempel på hva jeg kan søke på, om dette er det som blir mest søkt på vet jeg ikke, men det er fint å se hvor lite man trenger å skrive inn for å finne frem til produktet.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2021-04-19-kl.-13.08.22-1024x603.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2021-04-19-kl.-13.09.09-1024x289.png

4. Kjøpsprosess

Hvis du tilrettelegger for en enkel og smertefri kjøpsprosess er det sannsynlig at du selger mer. Jo færre felter man må fylle ut, jo bedre.

Det er også viktig her å gjøre det mulig for kunden å se hvilke betalingsløsninger du bruker. Å se logoene til VISA og Mastercard er med på å gjøre at man føler seg tryggere.  En annen måte å bygge trygghet på er å vise at andre har handlet hos deg tidligere. Da drar man nytte av et av Cialdinis prinsipper for påvirkning: sosiale bevis. Vi liker å gjøre det vi har sett andre har gjort.

Her er det også viktig å få frem ting som hvor lang leveringstiden er, leveringsalternativer og ulike betalingsalternativer. Alt dette gjør det lettere for kunden å beslutte om man skal handle her raskt eller ikke. En måte å gjøre det så lett som mulig for kunden på er å spørre om epost tidlig. Da får du fort vite om dette er en ny kunde eller ikke, er det en returnerende burde du automatisk kunne fylle ut alle feltene basert på hva som ble oppgitt sist. (Inevo)

Miinto har satt opp logoer av VISA, mastercard nederst på nettsiden. Dette gir kunden er kjapt innblikk i betalingsmåter samtidig som det skaper trygghet.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2021-04-19-kl.-13.14.37-1024x193.png

5. Hastighet og teknologi

1 av 4 forlater nettsiden hvis den tar mer en 4 sekunder å laste inn. Ennå flere på mobil. Det betyr at hvor fort nettbutikken din laster vil ha noe å si for omsetningen din.

En studie har vist at Amazon.com vil redusere konverteringene sine med 7% per sekund ekstra det tar å laste inn siden. Så kan du jo selv begynne å regne på hvor lønnsomt det vil være for dem (og deg) å ha raskere sider. Google er også opptatt av at nettsidene skal laste raskt. Dette er en rangeringsfaktor, noe som betyr at om du ønsker å rangere høyt i organsik søk betyr hastigheten noe. For å teste hastigheten på siden din kan du bruke Google PageSpeed Insights tool, som er et verktøy som viser det hvor fort siden laster og hvilke forbedringer du kan gjøre. (Inevo)

Jeg finner hastigheten til nettsiden helt grei. Jeg opplever den er ikke dårlig, men jeg synes den gjerne kunne vært raskere. Ved bruka av Pagespeed ble dette resultatet på datamaskin.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2021-04-19-kl.-13.25.20-1024x733.png

6. Kundetilfredshet

Får du frem om de som har handlet hos deg før er fornøyd eller ikke? Å vise frem fornøyde kunder kan være et nyttig hjelpemiddel for å få en usikker kunde til å handle. Dette kan skje med interne vurderinger på nettsiden (et sted der folk kan sende inn tilbakemelding) eller via tjenester som TrustPilot og Prisjakt. Det kan også synes igjennom nettbutikkens sosiale medier. Er det mye klager på en Facebook-vegg har sannsynligvis nettbutikken en del problemer. (Inevo)

Hos Miinto finner jeg ingen kundeomtaler. Skal jeg finne det må jeg selv klikke meg inn på Trystpilot.no . Noe jeg synes er bra er at de har en størrelseguide. Jeg vet mange ønsker å vite hvordan et plagg er i størrelsen når man skriver en kommentar under produkter.

7. Trygghet

Som allerede nevnt er trygghet viktig for folk som skal handle på nett. Kommer man til å få det man har bestilt og hva gjør man hvis det man har kjøpt ikke passer?

Dine løsninger på disse “trygghetspunktene” burde komme tydelig frem. Har du en retur ordning burde den være lett å finne frem samt informeres om.  Å ha din kontaktinformasjon lett tilgjengelig signaliserer også trygghet. En chat som kommer frem kan også føles betryggende for kunden.  Noe man kan gjøre er å bli sertifisert som en trygg e-handler. ( Inevo) Nederst på nettsiden deres ser vi at Miinto er sertifisert for trygg E-varehandel.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2021-04-19-kl.-13.35.17.png

8. Kundekommunikasjon

Er det god kommunikasjon mellom deg og kundene dine? Kommuniserer du med kundene dine på e-post? Hvor mange fans er det du har på Facebook? Hvor relevant er det du poster? Er du ofte aktiv eller poster du bare innimellom? Er det kontinuitet i det du driver med eller er det sporadisk? Ved å svare på disse spørsmålene kan man gjøre seg et inntrykk av hvordan kundekommunikasjonen til nettbutikken fungerer. Kundedialog kan ha mye å si for ditt omdømme. (Inevo)

Miinto gir deg muligheten til å snakke med en kundebehandler mandag – søndag døgnet rundt, slik som jeg forstår det på deres nettside. Jeg tenker da at man alltid har muligheten til å sende en melding, men du vil ikke få svar 04 om natten. Du kan også kontakte dem via mail. Telefon tidene deres overrasker meg, her kan du ringe inn mandag- søndag 08-22, dette er noe jeg ikke har sett hos mange andre bedrifter. De fleste kjører en mandag-fredag 08-16 ordning. Ut fra hva jeg har sett nå er kundeservicen veldig god.

I tillegg til at du kan kontakte kundeservice så enkelt kan man trykke seg inn på spørsmål og svar. Her ser du ofte stilte spørsmål hvor du mest sannsynlig vil finne svar på det du lurer på.

9. Utmerkelser

Hvis nettbutikken din har fått noen priser eller utmerkelser vil det være fint å vise disse frem. På Miinto sine nettsider kan jeg ikke se at de har fått utdelt noen pris, jeg finner heller ikke noe om dette dersom jeg søker på Google.

10. Konsept og strategi

Hvilke strategi har du og hvordan kommer du med den? Strategien din burde være enkel å forstå og være godt kommunisert. Strategien din burde komme tydelig frem gjennom konseptet ditt. Her kan du lese hvordan netthandelsekspert Karl Philip Lund mener du burde lage din strategi. 

Jeg både skjønner og ser konseptet til Miinto. Det er tydelig at de ønsker å samle flere brands på et sted. Dette er noe jeg selv liker veldig godt og finner nyttig, effektivt og oversiktlig. Jeg synes Miinto har løst det veldig godt med måten de går ut på og som støttespillere til flere ulike selskaper. De kommuniserer også via sosiale medier som for eksempel på Instagram hvor de har over 30 000 følgere.

Oppsummering

Ut ifra mitt personlige inntrykk med de 10 kriteriene i bakhodet synes jeg Miinto er en god nettbutikk. Det jeg liker best er at den er oversiktlig og enkel å bruke. Det er en super kundeservice som er tilgjengelig for kundene nesten hele tiden. Man finner mye informasjon bare ved å bare trykke seg rundt inne på nettsiden. De fleste spørsmål finner man også svaret på dersom man leter seg litt frem.

Det eneste jeg kan sette fingeren på er det at det ikke er mulig å se kundeanmeldelser inne på nettsiden, verken med eller uten at man er logget inn som medlem. Jeg som forbruker setter pris på å høre hva andre kunder synes om et produkt. Som jeg oppfattet måtte man inn på Trustpilot for å lese hva andre kunder synes. Utenom det synes jeg Miinto sin nettside kommer godt ut av denne vurderingen fra min side. Konseptet kommer også godt frem og de er tydelige, tilgjengelige og oversiktelige.

Litteraturliste

Inevo.no

Miinto.no

Én kommentar til «Vurdering av Miinto.no»

 1. Heisann Helene 🙂

  Bra jobbet 🙂 Jeg synes analysen og vurderingen er godt gjennomført. Det sagt anbefaler jeg deg å jobbe litt mer med tittelen på innlegget og sørge for at den er engasjerende.

  Videre liker jeg veldig godt innledningen din, og spesielt at du forteller litt om nettbutikken, slik at de som ikke er kjent med den, vet litt hva det dreier seg om før de fortsetter å lese vurderingen din.

  Ellers synes jeg det er veldig fint at du viser til relevante fagbegreper også 😀

  Stå på!!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *