Refleksjonsnotat

Da har jeg hatt «Digital markedsføring» i omtrent en måned, sammen med foreleser Arne Krokan. Jeg har allerede lært meg mye innenfor ulike temaer. I dag skal jeg skrive et blogginnlegg hvor jeg reflekterer till rundt det jeg har lært hittil. Jeg synes det har vært en interessant oppstart. Jeg har lært mye på kort tid. I tillegg til det har jeg funnet det nyttig å skrive blogginnlegg her. Jeg merker at temaene jeg har skrevet om er noe jeg har god kontroll på, fordi jeg har skrevet det her med egne ord.  

Når det er sagt har det også vært ganske hektisk. Det har vært en god del frister å følge frem til nå, i tillegg til en eksamen og jobb.  

Først og fremst har jeg lært hvordan jeg setter opp en egen blogg. Jeg har også funnet ut at denne type skriving er en studieteknikk som passer meg godt. Jeg har lært hvordan man setter opp eget domene og hvordan jeg publiserer innlegg på min helt egen nettside.  

I starten av semesteret fikk vi innføring i ny teknologi. Vi fikk høre om 3D-print, kunstig intelligens og digitale plattformer. Jeg har likt alle disse temaene, jeg synes også det er nyttig å vite noe innenfor disse fenomena uansett hva man studerer, eller ønsker å jobbe med fremtiden. Teknologi er noe vi bruker hver dag, og som vi vil bruke mer og mer. Jeg synes det er fint å ha litt kunnskap samtidig som jeg skaper mine egne erfaringer.  

MacBook Air on brown wooden table
Foto: https://unsplash.com/photos

Etter at vi lærte om kunstig intelligens og 3D-print gikk det opp for meg hvor mage arbeidsplasser som kan bli tatt fra oss. Jeg legger mer merke til teknologien i hverdagen nå som jeg har jobbet med det i noen uker. Jeg tenker på hva jeg har lært de gangene jeg benytter en selvbetjente kasser på butikken eller en chatbot hos kundeservice.  

#D-print var noe av det som fascinerte meg mest. Jeg synes det er utrolig at man kan printe hele produkter. konsekvensene av dette er jo veldig positivt. Det kan for eksempel hjelpe til innenfor det medisinske, det kan redde liv. 3D-pint vil være nyttig i alle sektorer i samfunnet, det er revolusjonerende. Det blir spennende å kunne se dette i praksis, jeg synes det er vanskelig å se for meg hvordan dette faktisk fungerer.  

photo of outer space
Foto: https://unsplash.com/photos

Vi har også lært om filterbobler og ekkokamre. Dette var noe jeg hadde litt kjennskap til fra før, men jeg synes det er veldig interessant hvor omfattende det er. Det er kult hvordan alle får informasjon skreddersydd. Det er lite som er tilfeldig når du klikker deg inn på nettet. Jeg tenker mer over det i dag. Jeg legger merke til reklamen som popper opp, fordi jeg vet at det er egnet for meg spesielt.  

Alt i alt har jeg funnet teknologi mer spennende enn noen gang. Det er jo noe jeg er godt kjent med ut ifra mitt daglige bruk av mobil, data etc., men jeg har fått et litt annet perspektiv. Jeg kjenner jeg gleder meg til å følge utviklingen videre. Jeg gleder meg til å ta i bruk nye teknologiske verktøy når dette kommer på markedet. Den kunstige intelligensen er både spennende og skremmende, men det er noe jeg absolutt vil legge merke til mer fremover. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *