Sosiale konsekvenser av kunstig intelligens

Dette er mitt fjerde innlegg på denne bloggen. Jeg skal skrive litt videre om kunstig intelligens. I dette innlegget skal jeg gå litt dypere inn på hvilke sosiale konsekvenser kunstig intelligens har. Jeg skal forklare fenomenet Amazon Og og hvilke konsekvenser den bærer med seg.  

Kunstig intelligens, som blir mer og mer tatt i bruk, har konsekvenser som både er positive og negativet for samfunnet vårt. I siste blogginnlegg om kunstig intelligens var jeg innom det at maskiner tar over menneskelige jobber. Det er maskiner som klarer å utøve samme arbeid som mennesket, og gjerne raskere og mer effektivt i tillegg. Noen arbeidsplasser har høyere sannsynlighet for å bli ramma av kunstig intelligens enn andre. Jobber som består av enkle arbeidsoppgaver som ikke omhandler det psykiske – å være et medmenneske, kan forbli tatt over av maskiner med kunstig intelligens. Så langt som den kunstige intelligenser har kommet i dag er det begrenset hva man kan sette maskiner til å gjøre, men siden denne type intelligens hele tiden utvikler seg kan det være noe helt annet om noen år. Slik som det er nå, er det salg og service yrker som vil bli rammet.  

Vår foreleserer Arne Krokan fortalte i siste forelesning litt om Amazon GO. Dette er en nettside veldig mange er blitt kjent med, spesielt om man liker å handle på nett. Amazon GO er en amerikansk nettbutikk. I nettbutikken tilbyr de mange ulike produkter. De har tusenvis av produkter i alle mulige kategorier. Skal du kunne ta i bruk deres tjenester må du ha lastet ned deres applikasjon. Først når du har lastet ned denne kan du besøke butikken. Dette er en dagligvarebutikk, den utvikles stadig. Det er hovedsakelig en butikk som har produkter som en vanlig dagligvarebutikk. De har likevel konkurrenter som Deli De Luca.  

Amazon pickup & returns building
Foto: https://unsplash.com/BryanAngelo

Det positive med Amazon er at du slipper å stå i en kø, formålet her at det skal være effektiv handel.  Amazon er maskindrevet og derfor et godt eksempel på at kunstig intelligens tar over arbeidsplasser. Her trengs ikke ansatte i butikken. Det er kun maskiner som drifter. Det eneste som vil være en nødvendig stilling hos Amazon er vektere dersom det skulle oppstå et problem eller at kundene har spørsmål.

I Norge i dag er det veldig mange som arbeider innenfor service og salg, og ikke minst oss studenter. Vi ser allerede flere butikker i Norge i dag med selvbetjente kasser, så det er sikkert at maskiner tar over arbeidsplasser – men det skaper også flere. Kunstig intelligens skaper flere arbeidsplasser. Flere analytikere har hevdet at kunstig intelligens vil skape flere enn den tar. 

Nå skal jeg fortelle litt om Roboten AV1.  

white and black robot toy
Foto: https://unsplash.com/FitoreF

Under pandemien vi nå har hatt i snart et år er vi blitt vant til nettbasert undervisning. Vi har forelesninger og samarbeid med medelever over nett, vi bruker zoom og Skype mer enn vi har gjort på lang tid. Roboten AV1 har vært et hjelpemiddel for barn som har vært syke i lengre perioder. Den har hjulpet barn som ikke kan møte opp på skolen til å kunne være med på det som skjer i klasserommet. Roboten hører og ser for deg, som om du skulle vært der og fått med deg undervisningen. Denne maskinen har gjort det mulig for barn å holde seg oppdatert på pensum, og i det hele tatt muligheten til å fullføre utdanning.  Jeg tror denne typen maskiner vil bli mer brukt med tiden når det er mer tigjengelig.

De sosoiale konsekvensene av maskiner som AV1 er at man har muligheten til å være et sted uten å være der fysisk. Man får med seg alt som skjer selvom man ikke har mulighet til å møte opp selv.

Kilder:  Zoom forelesninger av Arne Krokan i valgfaget “digital markedsføring” ved Høyskolen Kristiania 

unsplash.com/photos/FtiXADBTqGY

unsplash.com/photos/qKs8Oq4D_R0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *