Om 10 år

Utviklingen av samfunnet vårt skjer hele tiden, det føles litt ut som at det bare går raskere og raskere. Vi betaler nå i gjennomsnitt 35% skatt og vil måtte betale 60% i fremtiden. Det skjer store demografiske endringer. Det blir utviklet nye og bedre medisiner, mennesker lever lenger og det blir flere eldre. Det blir flere pensjonister og færre i arbeid. Kanskje du må være over 70 år før du har krav på pensjon. Det er bensinbiler som blir byttet ut med elektriske. Vi blir mer og mer opptatt av klima og miljø Hvor er vi om 10 år?

Om 10 år er jeg 32 år og jeg forventer at mye er annerledes. Jeg skal ta for meg litt av transportmidlene vi bruker og vil bruke i henhold til klima og miljø i dette innlegget. Jeg vil også snakke litt om gjenbruk.

Idag ser vi at flere bytter ut sin bensinbil til elektrisk bil eller hybrid. Det er flere bedrifter som ønsker å drive sitt arbeid på en mer miljøvennlig måte. De setter seg mål år for år for å bedre utslippene sine. De store organisasjoner setter seg mål om å redusere forbruket sitt. Måten vi forbrukere bidrar idag er i form av bilene vi kjører, klærne vi ikke kjøper og de små valgene vi tar i butikkhyllen.

Vi har lenge sett for oss selvkjørende biler med sensorer som gjør at bilen er i stand til å både følge fartsgrensen selv og holde seg på veien – uten at noen holder rattet. Jeg har skrevet noen tidlige innlegg om kunstig intelligens, som viser til at dette fenomenet er i stor utvikling. Det er tenkelig at biler også vil kunne drive seg selv frem i trafikken . Ifølge Statista vil 1 av 10 biler i 2030 være selvkjørende.Dette er noe som kommer til å påvirke vår hverdag i stor grad. Det er ikke lenge til 2030 og det er rart å tenke på at slik teknologi vil snart bli tatt i bruk. Da kan man bare tenke seg hvor vi er i 2040.

closeup photography black sedan
Foto : https://unsplash.com/photos

Det er mye jeg tenkr rundt selvkjørende biler. er det trygt? I 2018 ble en syklist påkjørt av en selvkjørende Uber bil som gjorde at Uber måtte bremse helt opp sin visjon om en selvkjørendetjeneste. Det er noe som er helt nytt for oss. Det er klart at man ikke alltid kan stole på menneskets ferdigheter bak rattet, men kan man stole på maskiner? Det vitkigste er at det ikke forhastes, men at det er trygt og sikkert.

Det virker som at organisasjoner, bedrifter og enkletpersoner bryr seg mer og mer om et bærekraftig liv. Det er nesten blitt en trend, noe jeg tenker er bra. Man tenker mer på hvor produktene man kjøper er fra. Man ønsker å støtte organsisasjoner som har verdier i retning bærekraft og miljøvennlighet. Vi velger stadig bort produkter fordi vi vet at opphavet ikke står til verdiene som vi ønsker. Derfor bruker også bedrifter dette som et markedsføringstriks. Bedrift skaper samarbeid med organsisasjoner med gode verdier for å bidra, men også fremme seg selv godt utad.

Jeg tror vi vil være mer bevisste på hva vi kjøper. Jeg tror vi vil gjenbruke mye. Kjøpe produkter som allerede er blitt brukt. Benytte oss mer av nettsteder som Finn og Tise. Det er alleede populære nettsteder som mange miljøbevisste forbrukere benytter seg av.

text
Foto: https://unsplash.com/photos

Bedrifter som skaper produkter som blir solgt videre vil såklart bli påvirket av at mennesker blir oppttt av gjenbruk. Det er alltid konsekvenser med endringer som dette, men kanskje en endring som er viktig for å redusere utslipp. Jeg tror det er viktig at enkeltindivider vet om teknologiens utvikling. Det er tross alt det som kommer til å være hverdagen vår i senere tid. Markedsførere må informere uten å skape fryskt og usikkerhet. Teknologien vil være noe helt annet på kort tid og jo mer vi vet, jo bedre. Jeg tenker det er vitkig med gode testprosedyrer på teknologi vi vet lite om. Det er viktig å ikke forhaste ny teknologi, men undersøke og utvikle det på en god og trygg måte. Forbrukere skal føle seg sikre når det blir en del av hverdagen.

Kilder: https://unsplash.com/photos/qy5sq8-ymps

unsplash.com/photos/aI4RJ–Mw4Ihttps://unsplash.com/photos

Zoom forelesninger av Arne Krokan i valgfaget “digital markedsføring” ved Høyskolen Kristiania 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *